Οι εταίροι

Συντονιστής δικαιούχος: Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ)

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) είναι περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα τον οικισμό Άγιο Γερμανό Πρεσπών στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1991 με τη συμμετοχή 10 ελληνικών και ξένων περιβαλλοντικών οργανώσεων και αποτέλεσε την πρώτη συντονισμένη προσπάθεια για την προστασία της περιοχής.

Αποστολή της ΕΠΠ είναι η προστασία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας προς όφελος των κατοίκων της αλλά και των ενδιαφερομένων σήμερα και στο μέλλον. Οι βασικοί άξονες δραστηριοποίησής της είναι η προστασία οικοτόπων άγριας ζωής και βιοποικιλότητας, η προώθηση ήπιων μορφών ανάπτυξης και η ευαισθητοποίηση/ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών και του ευρύτερου κοινού. Παράλληλα, η διασυνοριακή διάσταση της περιοχής και η συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας αποτελούν δύο βασικές παραμέτρους στο σχεδιασμό και στην προώθηση των δράσεων της οργάνωσης.

Μέσα στα 22 χρόνια λειτουργίας της, η ΕΠΠ και οι άνθρωποί της έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία: Βραβείο Ραμσάρ (1999), Βραβείο Goldman (2001), LIFE-Φύση, Βραβείο «Best of the Best» (2009), Βραβείο «Βύρων Αντίπας» (2013).

Στοιχεία επικοινωνίας

Άγιος Γερμανός, 530 77 Πρέσπα

Τηλ: 23850 51211 | Φαξ: 23850 51343

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Website: www.spp.gr


 

Εταίρος: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/ Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ)

Το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) ιδρύθηκε το 1991 και έχει τις ρίζες του στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, του οποίου διατήρησε τις αρχές και το πνεύμα. Σκοπός του είναι να προωθήσει την αειφορική διαχείριση των ανανεώσιμων φυσικών πόρων στην Ελλάδα και σε άλλες περιοχές της Μεσογείου και της Ευρώπης.

Το ΕΚΒΥ διαθέτει εμπειρία σε θέματα αποκατάστασης δασών, έχοντας ασχοληθεί με άλλα σχετικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το Life, τον ΕΟΧ (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος) και άλλα χρηματοδοτικά μέσα. Παράλληλα, έχει εμπειρία στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας κυρίως όσον αφορά τη βιοποικιλότητα. Έχει οριστεί άλλωστε ως Εθνικό κέντρο Αναφοράς για τη Βιοποικιλότητα ως προς το Θεματικό Κέντρο για τη Βιοποικιλότητα (ETC/BD), στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Στοιχεία επικοινωνίας

14ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, 570 01 ΘΕΡΜΗ, Τ.Θ. 60394

Τηλ: 2310 476262, 2310 473320 | Φαξ: 2310 471795

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | Website: www.ekby.gr